perjantai 30. toukokuuta 2014

Hanketuella yrittäjäksi

Naisryhmähankkeen tavoitteena on perustetun naisryhmän toiminnan kehittäminen ja vakauttaminen neljässä vaiheessa. Vaiheista ensimmäinen on valmistelumatka, jolle lähdetään noin kolmen viikon kuluttua. Hanke päättyy neljänteen vaiheeseen, jolloin toiminta siirtyy kokonaan naisryhmän omalle vastuulle niin, että toiminnasta on muodostunut heidän pääasiallinen elinkeinonsa. Tässä vaiheessa toiminnan on oltava kannattavaa eikä sitä ole enää tarpeen tukea hankevaroin. Tähän on pitkä matka, sillä tällä hetkellä ryhmän naiset opettelevat käsityötaitoja Raun päiväkodin yhteydessä sijaitsevissa tiloissa Sama Aurinko ry:n hankkimilla välineillä ja opetuksella. Opeteltavaa ei ole vain ompelussa, vaan on hallittava englannin kieltä, omattava tietoteknisiä valmiuksia sekä ymmärrettävä hyvän hallinnon, liiketoiminnan ja taloudenpidon periaatteet.

Laajemmin hanke kannustaa yrittäjyyteen, koulutukseen, naisten voimaannuttamiseen, sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen sekä avustusriippuvaisuudesta pois pyrkimiseen. 
 

Pitkäjänteistä hankesuunnittelua

Sama Aurinko ry on saanut Ulkoministeriöltä hankevalmistelumatkatukea, jonka avustuksella kaksi henkilöä voivat matkustaa kahdeksi viikoksi, tai omakustanteisesti pidemmäksikin ajaksi, kohdemaahan valmistelemaan hanketta ja lopullista hankehakemusta. Varsinainen hankehakemus voidaan jättää aikaisintaan keväällä 2015 ja hanke käynnistää täydellä painolla vuoden 2016 alussa. Tätä ennen on kuitenkin edessä paljon työtä ja omarahoitusosuuden hankkimista. Omarahoitusosuudella tarkoitetaan yhdistyksen omaa panostusta hankkeeseen, josta puolet voi olla vapaaehtoistyötä. Puhdasta rahaa yhdistyksen on kerättävä 7,5 prosenttia haettavasta summasta. Rahoituksen saaminen on epävarmaa, kaikkia hankkeita ei ymmärrettävästikään voida rahoittaa.

Hankkeen paikallisena kumppanina toimii tansanialainen yritys Tanzania Volunteers, joka on perustettu järjestämään työharjoittelupaikkoja, vapaaehtoistyötä ja opettajavaihtoa Tansaniassa.
 
Päiväkodissa aiemmin keittäjänä työskennellyt Lidia on ryhtynyt yrittäjäksi Sama Aurinko ry:n antaman mikrolainan turvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti