sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äideistä parhain sä oot

Tänään 11.5. vietetään äitienpäivää. Niin Suomessa kuin maailmallakin äideillä on keskeinen rooli lasten kasvattamisessa. Haluamme esitellä teille viisi naista, äitiä, jotka ovat meille hyvin erityisiä. Tansanialaiset Silivia, Albina, Loveness, Magreth ja Janeth haluavat kaikki ponnistella huolehtiakseen lapsistaan ja antaakseen heille mahdollisuuden parempaan elämään, lähtökohdistaan riippumatta.

Silivia on 41-vuotias kuuden lapsen äiti, joka kertoo lastensa tekevän hänet onnelliseksi. Äitinsä hylkäämä ja isovanhempiensa kasvattama Silivia ei ole tuntenut isäänsä koskaan, mikä ei ole Tansaniassa lainkaan epätavallista. Saman kohtalon koki naisistamme Janethin poika, sillä 36-vuotias Janeth joutui miehensä hylkäämäksi ollessaan vielä raskaana. Janeth itse on siskonsa kasvattama, sillä omat vanhemmat kuolivat hänen ollessaan lapsi. 

Niin ikään 24-vuotias Loveness on varttunut äitinsä kasvattamana isän psyykkisen sairauden varjossa. Nyt Loveness on kahden lapsen äiti ja haaveilee vielä kouluttavansa itsensä. Tansaniassa koulutus jääkin monelle yksinhuoltajalle haaveeksi. Yksinhuoltaja on myös ryhmämme 35-vuotias Albina, joka muistelee lämmöllä onnellista lapsuuttaan.  

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä esittelemme 34-vuotiaan Magrethin. Magreth on kahden pojan äiti, joka on työskennellyt paljon ja hartaasti pitääkseen huolta lastensa tarpeista ja antaakseen heille hyvän elämän. Sairautensa vuoksi perheestä huolehtiminen on vaikeaa, mikä ei ole muillekaan naisillemme vierasta. Alueen HIV-tartuntatilastot ovat korkeat.

Näitä sisukkaita naisia yhdistää se, että he ovat Tanzania Volunteersin perustaman naisryhmän jäseniä. He haaveilevat koulutuksesta ja työstä, jonka avulla heidän lastensa tie on ehkä aavistuksen keveämpi kulkea. Kukapa äiti ei toivoisi lapsilleen samaa?

Hyvää äitienpäivää äideille kaikkialla!

Tutustu Raun naisiin




    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti