maanantai 21. heinäkuuta 2014

Työtä ja vähän hauskanpitoakin



Uusimpina uutisina voimme kertoa, että Sama Aurinko rekisteröityy Tansaniaan kansainvälisenä yhdistyksenä. Rekisteröinnillä takaamme asioiden hoitumisen lainmukaisesti sekä huolehdimme päiväkodin työntekijöiden lainmukaisista oikeuksista ja velvollisuuksista. Rekisteröinti vaatii meiltä pinkan erilaisia dokumentteja sekä jonkin verran tietysti rahaa. Saamme apua paikalliselta yhdistykseltä, joka on laittanut prosessin käyntiin. Tansaniassa käytetään paljon välikäsiä, middleman, hoitamaan viranomaisasioita ja niin myös meidän rekisteröinnin hoitaa middleman. Monesti viranomaisasiat joudutaan hoitamaan Dar Es Salaamissa, joten olisi ikävä huomata siellä, että jokin tärkeä dokumentti puuttuu. Middlemania käytettäessä tämä vahinko on poissuljettu. Yhdistyksen rekisteröinti tulee helpottamaan toimintaa Tansaniassa ja mahdollisesti avaamaan meille uusia väyliä toimintamme kehittämiseen.

Olemme saaneet myös uuden ompelijaopettajan naisryhmälle. Kyseessä on vanhempi herra, joka on erikoistunut naisten vaatteiden ompelemiseen. Näin aluksi opettaja käy suunnilleen kolme kertaa viikossa ja varmistaa, että jokainen naisryhmän jäsen hallitsee ompelukoneen käytön ja ompelemisen perustaidot. Sovimme, että aluksi naiset ompelevat erikokoisia pussukoita, kasseja ja koristetyynynpäällisiä, joita voimme tuoda suomeen ja myydä siellä. Tämän jälkeen naiset voivat alkaa ompelemaan naistenvaatteita sekä myydä niitä täällä ja tehdä tilaustöitä. 

Viime tiistaina Raussa ei tehty töitä ollenkaan vaan päiväkodin lapset, henkilökunta sekä naisryhmän jäsenet viettivät päivän Tansanialaisessa huvipuistossa, Zumbalandissa. Päivä oli vauhdikas, mutta niin lapset kuin aikuisetkin nauttivat sydämen kyllyydestä. Päivän jälkeen menimme vielä päiväkodille syömään pilauta, joka on riisistä ja lihasta tehty todella maukas paikallinen ruoka. 



Torstaina lasti värikkäitä koristetyynynpäällisiä saapuu Suomeen Minnan mukana. Tyynynpäälliset ovat kokoa 50*50 cm ja yhdessä setissä on kaksi samanlaista tyynynpäällistä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti