keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Lääkärissä

Silivialla on ompeluryhmässä mukanaan kolmen kuukauden ikäinen poikavauva. Olemme huomanneet, että lapsi on ollut kovasti sairas. Lapsi on kuumeillut tärissyt ja sen hengitys on vinkunut ja korissut. Rinnan imeminen on ollut vaikeaa, kun hengitystiet ovat olleet tukossa. Päiväkotilaisen kummi Tania on ammatiltaan sairaanhoitaja ja hänen avullaan tiedustelimme, kaunko vauva on ollut sairas, missä lääkärissä käynyt ja mitä lääkettä saanut. Lapsella oli ollut keuhkokuume jo arviolta kuukauden ajan ja lääke, jota hän oli siihen saanut, ei mitä ilmeisemmin ollut tehonnut. Tania piti lapsen tilaa vakanava, joten päätimme selvittää, mitä voimme tehdä.

Tania selvitti, millaista hoitoa noin pienelle vauvalle voidaan antaa, mutta ongelmana oli, että lapsen paino ei ollut tiedossa. Tanialla oli mukana matkalaukkuvaaka, joten vauva käärittiin kangaan ja punnittiin kuten matkalaukku. Tanian ja Lousin avustuksella veimme Silivian ja vauvan yksityiseen sairaalaan, sillä halusimme vielä varmistua hoidon oikeellisuudesta. Sairaalassa lapselle annettiin injektiona vahvaa antibioottia. Lisäksi lapselle täytyy antaa toista antibioottia kuuden päivän ajan. Tania sekoitti lääkkeen valmiiksi ja Louis tulkkasi äidille ohjeet. Odotamme lapsen tilan paranevan seuraavan 24 tunnin aikana. Toivottavasti jo huomenna, kun menemme Rauhun. 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vauva ei eilen enää ollut yhtä hikinen ja kuumeinen ja hengityskin tuntui sujuvan paremmin. Lääkitys kestää vielä viisi päivää, toivotaan että paraneminen on nyt alkanut.

      Poista